Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek | Helyi

2012. Április 02. 11:00, hétfő |

A pecások idei első zöld napja Tüskében

A Dombóvári Városi Horgász Egyesület megtartotta idei első zöld napját. A környezetvédelmi akcióban résztvevő társadalmi munkások elkezdték rendbe tenni a Tüskei-tó környezetét.

2012. Április 01. 23:30, vasárnap |

Német nemzetiségi énekkarok jó hangulatú sásdi randevúja

Első alkalommal rendezett találkozót német nemzetiségi énekkaroknak március 30-án a Sásdi Deutsch Klub, melyen a házigazdák és a Sásdi Vegyeskar mellett egy kaposvári és egy egyházaskozári együttes mutatkozott be.

2012. Április 01. 18:30, vasárnap |

Donászyval és filmfeszttel erősített a negyedik DobSzerda

Híres dobos vendéggel és újdonságként filmfesztivállal jelentkezett a dombóvári APOK Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében már negyedik alkalommal tető alá hozott DobSzerda ütőstalálkozó.

2012. Április 01. 15:30, vasárnap |

Wosztrovszky-emlékek érkeztek a sásdi gyűjteménybe

Őri Nándor dombóvári bélyegestégla-gyűjtő az egykori sásdi Wosztrovszky család dokumentumait adományozta a Sásdi Honismereti Szakkörnek. Az iratok egy általa megvásárolt házból kerültek elő.

2012. Április 01. 12:10, vasárnap |

Átadták az önkormányzati és polgármesteri elismeréseket

Dombóvár várossá avatásának 42. évfordulója alkalmából, az elmúlt években megszokott nyilvános gálaműsor helyett zártkörű ünnepségen vehették át elismeréseiket a kitüntetettek és díjazottak.

2012. Március 31. 14:30, szombat |

Két kakasdombi épület került lencsevégre a fotósétán

A dombóvári Légy Képben Fotóklub lelkes fotósai a szép idő beálltával fotósétákat szerveznek. Ezen a héten a zsinagógát és környékét, valamint a Korona romos épületét vették célba kameráikkal.

2012. Március 31. 09:00, szombat |

Járások: törvényjavaslat van, a határokról a kormány dönt

Egyes jegyzői feladatok, az okmányirodák és ügyfélszolgálati kirendeltségek kerülnének a járási hivatalokhoz. A székhelyekről és illetékességi területekről majd a kormány dönt.

2012. Március 30. 20:10, péntek |

Az elmúlt évet értékelte a Pro Dombóvár Egyesület

Hagyományos évértékelő beszélgetésükön a tagok elhunyt alapító társuk emlékét idézték meg, majd elnöki beszámoló, egy érdekes előadás és polgármesteri hozzászólás következett.

2012. Március 30. 15:00, péntek |

Megyei diák kötélugró: főként dombóvári továbbjutások

A dombóvári József Attila ÁMK-ban rendezték meg a 2012. évi Tolna megyei Kötélugró Diákolimpiát. A március 21-i versenyen harminckettő - Attalából, Dombóvárról és Tamásiból érkezett - kötélugró mérte össze tudását.

2012. Március 30. 11:30, péntek |

Az élet védelme a cél, nem a sivár lépcsőházak

Három kirendeltség illetékességi területéhez tartozó települések társasházi képviselőinek és intézőbizottsági elnökeinek tartott tájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2012. Március 30. 06:30, péntek |

(Nem) csak a szépre emlékezett Tilinger Sándor, 1. rész

A hetvenes évektől a közelmúltig tudósított megszakításokkal a Tolnai Népújságnak Tilinger Sándor, aki emellett dombóvári médiumoknál is megfordult. Emlékei felidézésére kérte őt Berki Zsolt egy nyilvános beszélgetésen.

2012. Március 29. 21:00, csütörtök |

Két tucat belvárosis diák jutott tovább a megyei nyelvÉSZre

A dombóvári Belvárosi Általános Iskolában a pedagógusok kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséges gyerekek felkészítésére. Ebben a tanévben 24 tanulójuk kapott meghívást a Bendegúz nyelvÉSZ verseny megyei döntőjére.