Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Október 29. 09:51, szombat | Belföld
Forrás: Ügyészség

107 millió forintot sikkasztottak ügyfelüktől a könyvelők

107 millió forintot sikkasztottak ügyfelüktől a könyvelők

A Szombathelyi Járási Ügyészség különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a két könyvelővel szemben, akik öt éven keresztül 107 millió forintot sikkasztottak el egyik ügyfelüktől.

A vád szerint a könyvelőket egy szombathelyi gazdasági társaság a könyvelési feladatok ellátása mellett azzal is megbízta, hogy a készpénzes árbevételüket a társaság folyószámláira fizessék be. A vádlottak a bankszámlák felett rendelkezési jogot kaptak, azokról utalásokat is teljesíthettek.

A két könyvelő a rájuk bízott összegeket azonban csak részben, vagy egyáltalán nem fizette be a sértett társaság folyószámláira, így összesen 68 millió forintot tulajdonítottak el jogtalanul. Cselekményüket a könyvelésben feltüntetett valótlan kölcsönköveteléssel leplezték.

A megvádolt nő és férfi ezen kívül a sértett gazdasági társaság vezető tisztségviselőinek tudta és beleegyezése nélkül – a megbízási díjukon felül – minden hónapban olyan összegeket is utaltak át maguknak, melyekről valótlan tartalmú számlákat állítottak ki és helyeztek el a könyvelésben. Az elkövetők ezzel a módszerrel további 39 millió forintot sikkasztottak el.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés mellett a számviteli, könyvvizsgálói és adószakértői tevékenység végzésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben, akiknek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Pixabay

Címkék: csaló, könyvelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során