Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

Az Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

A vádirati tényállás lényege szerint a 13 és 16 éves fiatalkorú vádlottak 2022. november 15-én, 19 órakor, egy Oroszlányban lévő parkban szóváltásba keveredtek a sértettel. A fiatalok apró kavicsokkal dobálták, sértegették, provokálták a férfit, majd nem sokkal később az egyik vádlott egy faággal, a másik vádlott pedig tenyérrel megütötte a padon ülő sértett arcát. Amikor a sértett segítéségért kiabált az elkövetők elszaladtak, azonban mivel nem érkezett segítség, még három alkalommal testszerte bántalmazták a sértettet. A legutolsó rúgást az egyik fiatal a telefonjával videóra vette.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú elkövetőkkel szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék az idősebbik vádlottat fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélje, társát pedig bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a vádlott a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Ezen túlmenően a főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában azt is indítványozta, hogy iskolai tanulmányaikat folytassák és vegyenek részt indulatkezelési tréningen.

A rendőrség által a helyszínen készített fotókon azok a fadarabok látszanak, amelyekkel az elkövetők bántalmazták a sértettet.

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön