Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. Március 17. 11:40, péntek | Helyi

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A magyar szabadság ünnepén a Dombóvári József Attila Általános Iskola műsorával vette kezdetét a rendezvény városunkban.

A közel száz diák közreműködésével méltó módon emlékezhetett a március 15-i eseményekre a dombóvári közösség. Molnár István városunk díszpolgára osztotta meg gondolatait a Művelődési Ház színháztermében szerda délelőtt.

„Egy nemzet, egy ország nem felejtheti el, nem veszítheti el egy ilyen nap emlékét. Ezek a jeles napok tartják meg nemzeti öntudatunk építményét, mint a fát a gyökere. Ebből tudunk erőt meríteni, amikor szükség van rá.” A közelmúlt történelmére, az elmúlt évek kihívásaira hivatkozva vont párhuzamot a 175 évvel ezelőtt történt eseményekkel Molnár István. Ugyanúgy, mint akkor ismét erőt kell meríteni, és újra el kell kezdeni építkezni. Egyensúlyt vesztett világunkban a gyermekeink, unokáink számára egy élhető világot kell építeni. Miénk a felelősség, nekünk kell valamit tenni. Így gondolták a március ifjak majd két évszázada és így gondoljuk ma is.

Az ünnepség után Pintér Szilárd polgármester képviselőtáraival, intézményvezetők, civil szervezetek vezetői helyezték el koszorúikat a Szigeterdőben.

Köszönjük a magas színvonalú produkciót az iskolának, a diákoknak és felkészítő tanáraiknak Deli Orsolyának és Szalainé Balogh Erikának.

Címkék: március 15.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.