Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Július 29. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A magyar U18-as kosárlabda válogatottban bizonyíthat Halmai Dániel

A magyar U18-as kosárlabda válogatottban bizonyíthat Halmai Dániel

Óriási lehetőséget kapott városunk fiatal kosárlabdázója, Halmai Dániel, aki a B divíziós Európa bajnokságon bizonyíthatja tehetségét a magyar U18-as válogatott csapat tagjaként.

A Dombóvári Kosárlabda Suliban évek óta kimagasló az utánpótlás nevelés. A hosszú évek munkájának gyümölcse beérni látszik, hiszen ezen a nyáron, az egyesület saját nevelésű játékosai közül többen felhúzhatják magukra a címeres mezt. Fehérvári Csegő az U17/U18-as 3×3-as magyar férfi kosárlabda csapat tagjaként, Halmai Dániel (Kaposvár SI) és Reizinger Máté (Budapesti Honvéd SE) pedig annak a 18 fős keretnek a tagjaként készülhettek fel, akik a „B” divíziós Európa bajnokságon szerepelnek Romániában.

Június 20-án kezdődött a hat hetes edzőtábor sorozat Pécsen. Itt a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központban dolgoztak, majd Sztojan Ivkovics, szövetségi kapitány meghívására Kecskeméten folytatták a munkát. Hatalmas élményben volt részük a fiatal játékosoknak, mivel a közös edzések során, két alkalommal is segíthették a felnőtt, magyar férfi válogatott felkészülését a világbajnoki selejtezőkre.

A magyar U18-as válogatott keret, legelső edzőmérkőzését Horvátországban játszotta, majd az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában folytatták a közös munkát. A napi két edzés, és heti két edzőmérkőzés során a fiúk komoly fejlődésen mentek keresztül. Lehetőségük volt olyan „A” és „B” divíziós európai csapatok ellen játszani, és győzedelmeskedni, mint Szlovénia, Montenegró, Belgium. A Váradi Kornél szövetségi edző által irányított szakmai stábban nagy büszkeségünkre - a szintén dombóvári -Szőke Balázs is komoly szerepet kapott.

Végül 12 főre szűkült a keret, így a mai napon Halmai Dániel, a nemzeti együttes tagjaként indult az U18-as magyar kosárlabda válogatottal Romániában. A kontinensviadalon a C csoportban Lettország, Portugália, Szlovákia, Svájc, és Románia csapatai ellen játszanak a magyar fiatalok.

Hajrá Dani, Hajrá Szikó, hajrá magyarok!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!