Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 04. 20:30, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

A szennyvíztelepnél folytatódik a csatornaprogram

A szennyvíztelepnél folytatódik a csatornaprogram

Második üteméhez érkezett a dombóvári szennyvízprogram. Aláírták a szennyvíztelep felújítására és bővítésére vonatkozó vállalkozói szerződést. Kezdődnek a helyreállítási munkálatok és a csatornarákötések.

A Dombóvár Térségi Szennyvízkezelési Önkormányzati Társulás elnöke, Kerényi Zsolt (jobbról) a beruházásról tartott tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a szennyvíztelep bővítése és felújítása a kiviteli tervek elkészültét követően, két hónap múlva kezdődik. Hévizi János (balról), az Aktív Kft. vezetője, a kivitelezést végző konzorcium nevében hozzáfűzte: a munka egy évet vesz igénybe, a kétszer hat hónapos próbaüzem után a projekt befejezése két év múlva várható. A beruházás értéke meghaladja az 500 millió forintot.

Bacsa Pál, az ERAG mérnök konzorcium vezetője a csatornázás aktuális kérdéseiről szólva elmondta: április 5-én kezdődik az utak, árkok, kocsibejárók teljes körű helyreállítása. Kedvező időjárás esetén ez kb. másfél hónapot fog igénybe venni. Megindulnak az új rákötések is. Az újdombóvári városrészben április 23-tól köthetnek rá a lakosok a csatornára, a tüskei és szőlőhegyi részen pedig április 30-tól.

Mint ismert: a 2,4 milliárd forintos beruházás 85 százalékát az Európai Unió finanszírozza. A projekt három részből áll, a dombóvári csatornahálózat kiépítése mellett Attalában is kiépítik a szennyvízcsatornát, valamint a szennyvíztelep bővítését és felújítását is elvégzik. A Dombóvár térségi szennyvízelvezetés kiépítése projekt 2013 júliusáig tart.

Fotó: Városháza, Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.