Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Március 30. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az élet védelme a cél, nem a sivár lépcsőházak

Az élet védelme a cél, nem a sivár lépcsőházak

Három kirendeltség illetékességi területéhez tartozó települések társasházi képviselőinek és intézőbizottsági elnökeinek tartott tájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Dombóváron és Pakson március 21-én, legutóbb pedig Szekszárdon március 28-án tartott tájékoztatót a katasztrófavédelem. Az azonos forgatókönyv szerint lezajlott találkozókon elsősorban a közös használatú területekre és helyiségekre, de ezen felül minden, a társasházak közösségeire és a tulajdonostársakra vonatkozó jogokról és kötelezettségekről volt szó.

Kosztolányi Péter tűzoltó főhadnagy, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hatósági Osztályának kiemelt főelőadója tartott általános tájékoztatást az Országos Tűzvédelmi Szabályzat társasházakra vonatkozó részeiről.

Elhangzott, hogy a lépcsőházaknak tűzvédelmi szempontból kiemelt a szerepe, hiszen ha tűz ütne ki, a bent tartózkodók ezeken keresztül hagyhatják el az épületet, és a menekülési útvonalakat leszűkítő, otthagyott tárgyak mind a menekülést, mind a mentést hátrányosan befolyásolhatják.

Kiderült az is, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) értelmében a helyiségek rendeltetésszerű használatától eltérni nem lehet. A lépcsőház és a közlekedő rendeltetésébe pedig nem tartozik bele a tárolás. A főhadnagy elmondta, a hatóságnak nem célja, hogy a lépcsőházak és a közlekedők sivárak legyenek, hanem csupán az, hogy a betartassák a jogszabályi kötelezettségeket. Hiszen az OTSZ-ben és a vonatkozó jogszabályokban megfogalmazott előírások elsősorban az emberi élet védelméről szólnak.

Az előadást követően a felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására került sor.

A tájékoztatón elhangzottak szerint a társasházak ellenőrzése előzetes kiértesítést követően, várhatóan április második felében kezdődik meg. Tehát a közös képviselőknek lesz idejük felkészülni, és a szükséges intézkedéseket megtenni, a vonatkozó szabályokat a lakókkal betartatni.

A közös képviselőknek szóló előadásanyaga itt található meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Ide kattintva pedig a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleménye olvasható.

Tilinger Sándor fotói a dombóvári tájékoztatón készültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!