Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 07. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó:MTI/Illyés Tibor

Bélyegkibocsátással köszönti a Víz világtalálkozót a Magyar Posta

Bélyegkibocsátással köszönti a Víz világtalálkozót a Magyar Posta

Forgalomba bocsátotta az idei Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából kibocsátott egyedi bélyeget Áder János köztársasági elnök és Schamschula György, a posta vezérigazgatója hétfőn a Sándor-palotában Budapesten.

A harmadik alkalommal megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó témája a sok víz, a kevés víz és a szennyezett víz által okozott problémák - mondta el Áder János köztársasági elnök a bélyegkibocsátás alkalmával hétfőn.

Hozzátette, a jövő heti három napos tanácskozáson - amelynek szlogenje megelőzni a vízválságot - politikusok, bankárok, üzletemberek, feltalálók és tudósok gondolkodnak közösen a megoldásokon.

Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett: Magyarország harmadik alkalommal rendezi meg a víz világtalálkozót és a Magyar Posta harmadik alkalommal bocsát ki bélyeget ebből az alkalomból, hogy felhívja a figyelmet a víz fontosságára, az édesvíz-készletet fenyegető veszélyekre, valamint az ebből fakadó társadalmi, gazdasági problémákra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére