Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Június 12. 19:52, vasárnap | Helyi
Forrás: DOVASE

Diákolimpián bizonyítottak az atléták

Diákolimpián bizonyítottak az atléták

Június 7-én és 8-án rendezték az Atlétikai Diákolimpia Országos Döntőjét a III. és a IV. korcsoportosok számára. Budapestre, a Szilágyi Úti Atlétikai Stadionba rekord létszámú versenyző érkezett. Változékony időben, fülledt, pár

A dombóvári és környékbeli iskolákat elsősorban a DOVASE atlétái képviselték ezen a diákolimpián.

Tóth Lili Anna a József Attila ÁMK 6. osztályos tanulója 600 méteren indult. Lili az előre megbeszélt taktikát követve 350 méternél robbantott és hatalmas hajrában, a nap legszebb versenyén másodikként ért célba. Fazekas Gáspár edző tanítványa 20 centiméterrel maradt le a győztestől. Ideje: 1:40,91, mely figyelemre méltó egyéni csúcs.

Greschner Dóra, a Kurdi Általános Iskola 8. osztályos tanulója is eredményesen szerepelt Budapesten. Dóri, aki októberben a Magyar Ifjúsági Válogatott tagja volt, a papírformának megfelelő versenyzéssel súlylökésben a 2., kislabda-dobásban a 6. helyet szerezte meg. Eredményei: 12,34 m és 56,48 m. Őt Tarr Imre készítette fel a versenyre.

A Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola 8. osztályába járó Farkas Péter magasugrásban jutott el az országos döntőig. 170 centiméteres ugrásával Péter a 7-11. helyen zárta a versenyt.

A Szent Orsolya Rendi Gárdonyi Géza Általános Iskola IV. korcsoportos 4x600 méteres leány váltója megjavította a megyei versenyen elért időeredményét és 8:00,50-dal a 12. helyen végzett. A váltó tagjai: Erős Dóra, Horváth Petra, Kozma Evelin és Liktor Dóra.

1. képünkön: Tóth Lili Anna a dobogón
2. képünkön: Tóth Lili Anna és Greschner Dóra


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.