Hírek
2018. Augusztus 25. 08:00, szombat |
Helyi
Forrás: Dombó Média
Dombóvári pékmester is sütötte Kárpát-medence kenyerét

Az előző évekhez hasonlóan idén is részt vett Árok Attila, a Picipó Kft. pékmestere a Kárpát-medence kenyerének elkészítésében.
Ahhoz alföldi lisztet, felvidéki pityókát, vajdasági kovászt, kárpátaljai forrásvizet és parajdi sót használtak a Zentáról, Beregszászról, Komáromból, valamint Dombóvárról Sepsiszentgyörgyre érkezett pékek, akik a helyi Diószegi László tulajdonában lévő pékségben előbb tésztát dagasztottak, majd kemencében sütötték meg az összetartozás jelképéül is szolgáló kenyeret.
A több mint 100 kilogrammos kenyerek közül kettőt Szolnokra vittek, ahol azokat az augusztus 20-i Nemzeti Ünnep alkalmából tartott városi rendezvényen szegték meg és osztották szét a kóstolók között.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 13. 09:00, szombat | Helyi
Különleges fotó került elő a dombóvári Fekete István Múzeum alapítójáról
Bodó Imréről (az első sorban a harmadik), aki 65 éve kezdte meg tanulmányait Göllében, Fekete István szülőfalujában.
2025. Szeptember 12. 16:29, péntek | Helyi
95. születésnapját ünnepelte Nagy Béla bácsi
A jeles alkalomból Pintér Szilárd polgármester úr és Bogdán László képviselő úr köszöntötték fel.
2025. Szeptember 12. 14:48, péntek | Helyi
Pénzjutalom és serleg is járt a hagyományos oklevél mellé a naki főzőversenyen
Nakon megtartották az immár hagyományos falunapot, melynek keretében főzőversenyre is sort kerítettek a szervezők.
2025. Szeptember 12. 09:04, péntek | Helyi
Mindig számolni kell a mustgázzal a szüret idején
Az ősz a szüret és a borkészítés időszaka, amelynek jellegzetes veszélyforrása a mustgáz.