Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 14. 05:00, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

EURO-2012 - Gomez duplájával német győzelem

EURO-2012 - Gomez duplájával német győzelem

A német labdarúgó-válogatott szerdán Mario Gomez két góljával 2-1-re nyert a holland csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság B csoportjának 2. fordulójában.

A németek így közel kerültek a továbbjutáshoz, ugyanis a zárófordulóban elég pontot szerezniük a dánok ellen, vagy a hollandoknak a portugálok ellen. A vb-ezüstérmes Oranje ugyanakkor már csak akkor juthat tovább, ha legyőzi a portugálokat, és a németek nyernek a dánok ellen.

Eredmény:
B csoport, 2. forduló:
Németország-Hollandia 2-1 (2-0)
-------------------------------
Harkiv, 42 ezer néző, v.: Jonas Eriksson (svéd)
gólszerzők: Gomez (24., 38.), illetve van Persie (73.)
sárga lap: Boateng (87.), illetve de Jong (80.)

Németország:
------------
Neuer - Boateng, Badstuber, Hummels, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Müller (Bender, 92.), Özil (Kroos, 81.), Podolski - Gomez (Klose, 72.)

Hollandia:
----------
Stekelenburg - van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems - van Bommel (van der Vaart, a szünetben), de Jong - Robben (Kuyt, 83.), Sneijder, Afellay (Huntelaar, a szünetben) - van Persie

I. félidő:
----------
24. perc: Schweinsteiger remekül ugratta ki a leshatárról kilépő Gomezt, aki gyönyörűen vette át a labdát, majd higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).
38. perc: ismét Schweinsteiger indította Gomezt, a Bayern München támadója pedig az ötös jobb oldaláról a jobb felső sarokba lőtt (2-0).

II. félidő:
-----------
73. perc: van Persie fordult le védőjéről a német térfél közepén, tolt egyet a labdán, majd Badstuber lábai között 20 méterről kilőtte bal alsó sarkot (2-1).

Mindkét gárda a biztonságra fektette a hangsúlyt, így a találkozó elején nem sok helyzet alakult ki. A hollandok birtokolták többet a labdát, ennek ellenére a németek szerezték meg a vezetést, egy remek Schweinsteiger-Gomez összjáték végén utóbbi talált a kapuba. A Bayern-duó szűk negyedóra múlva szinte lekopírozta az első gól előtti összjátékot, és növelte a Löw-legénység előnyét.
Bert van Marwijk a szünetben hiába hozta be Huntelaart és van der Vaartot, ez nem sokat lendített a hollandok játékán, sőt, továbbra is a németek játszottak fölényben. Ennek ellenére a 73. percben megszületett az Eb első holland gólja van Persie nagyszerű lövéséből. A holland fellángolás ugyanakkor nem tartott sokáig, így a hajrában az eredmény már nem változott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.