Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Október 04. 23:15, kedd | Helyi
Forrás: Tudósítónk

Európai Madármegfigyelő Napok: aktívak voltak a dombóvári madarászok - képgalériával

Európai Madármegfigyelő Napok: aktívak voltak a dombóvári madarászok - képgalériával

Hétvégén madárgyűrűzéssel, -megfigyeléssel és -számlálással, valamint kirándulással csatlakoztak a dombóvári madarászok az Európai Madármegfigyelő Napok programjához. Hétfőn és kedden iskolásokat fogadtak a Madárvártán.

Az október első hétvégéjén lezajlott rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tett lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől sokakat igyekezett megszólítani és a szabadba csábítani a program magyarországi koordinátora, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

Az MME 28. sz. Dombóvári Csoportja szombatra madárgyűrűzést szervezett a Tüskei-tónál lévő Madárvártához, illetve távcsöves madármegfigyelést és -számlálást a Dombóvár környéki halastavakhoz. A csapat vasárnap előbb a fenékpusztai országos gyűrűzőközpontba látogatott el, hogy ott madarakat fogjon be és szedjen, valamint sérült szárnyasokat és egy különleges tojásgyűjteményt tekintsen meg. A nap programja madármegfigyeléssel zárult a Kis-Balatonnál lévő Kányavári-szigeten.

Hétfőn és kedden Nagy Sándornál, a csoport titkáránál egész nap általános iskolás korú gyerekek csapatai adták egymásnak a kilincset a Madárvártán. A két nap során összesen kétszázötven kisdiák ismerhette meg a nemzetközi kezdeményezés történetét, a különböző típusú odúkat és a madárbarát kertet. A szerencsésebbek gyűrűzési bemutatóban is részt vehettek, de a kevésbé szerencsések is azért megtudhatták, mik a gyűrűzés kellékei és módszerei. Viszont akár így, akár úgy, a kaposszekcsői, a belvárosi és az újdombóvári általános iskolából, valamint a gimiből Tüskébe kilátogató, tizenkét évesnél nem idősebb érdeklődők mindegyike ajándékkal távozhatott az ornitológiai érdekességek tárházából.

A két nappal megtoldott hétvége során így közel háromszázan érezték jól magukat az Európai Madármegfigyelő Napok dombóváriak által szervezett programjain.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!