Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Július 18. 08:13, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Ez a verseny nagyon élvezetes volt

Ez a verseny nagyon élvezetes volt

Red Bull Ring-i verseny Füge Chris szemével.

Chris és csapata Csütörtök reggel kilenckor megérkeztek Salzburgba.
Pénteken volt három szabadedzésük, és szombaton pedig egy időmérő és egy verseny. Most már teljes mértékben együtt versenyeznek az osztrákokkal, nincs eltolt rajt, ők is az ellenfeleik.

Kedves Chris mesélnél a hétvége történéseiről? Mennyire élvezted a versenyt? A Kamion verseny betét futamán indultál a sporttársaiddal. Volt-e nyomás rajtad e miatt? Legközelebb hol indulsz és mikor?

A Red Bull ringi verseny nagyon mozgalmas hétvége volt. Tavaly egyszer már voltunk itt az 1,3-al, ugyan így a kis pályán két éve pedig a teljes pályán. Elég rövid volt ez így, túl rövid. Rengeteg kört mentünk és a szokottnál is fárasztóbb volt illetve nagyon nehéz volt előzni. A pénteki edzés elég jól ment. A csapat társammal, Miss Janival megpróbáltunk minél többet kihozni magunkból. Mivel a pálya fele olyan hosszú volt, mint általában, így az idők is csak tizedekben tértek el egymástól.

A qualifikáción a 11. Helyet szereztem meg, pont az osztrákok elől rajtoltam. Aránylag jól sikerült rajt volt, de tudtam, hogy ésszel kell helyezkednem ha nem akarok pozíciót veszíteni. Az első kanyarban sikerült jól védekeznem a rajt után így az osztrákok kicsit lemaradtak és előre tudtam koncentrálni. Egy hosszú harc vette kezdetét.

Egy tényezőt azonban figyelmen kívül hagytam, elkezdett esni az eső. Az egyik kanyarban belülről megpróbáltam előzni, de rámentem a felgumizott részre és meg csúsztam, majd megforogtam.

Sok pozíciót vesztettem és tudtam, hogy nem volt már sok idő hátra és nagyobb tempóval mentem be a kanyarokba, mint ahogy lehetett volna majd megint meg csúsztam. Az utolsó helyre kerültem, de a hátsók közül néhányat vissza előztem, egy nagy baleset miatt piros zászlót intettek és vége lett.

Így a vasárnapi napon a végéről indultam. Tudtam, hogy ez egy nagyon izgalmas verseny lesz. A rajtot jól elkaptam majd kezdetét vette a csata.

Az egész versenyt végig küzdöttem, minél hamarabb át akartam vergődni az előttem lévőkön, majd végül felértem a nyolcadik helyre ám a nagy bunyó közben annyira közel kerültem az az előttem lévőhöz hogy rajta kívül semmit nem láttam és nem tudtam megítélni a helyes tempót illetve lekéstem az Apexet és többször is elhagytam a pályát ezért végül büntetés miatt vissza estem a 18 helyre. Azt kell, hogy mondjam ez a verseny nagyon élvezetes volt még ennek ellenére is.


A következő verseny a Slovakia ringen lesz kb. Egy hónap múlva.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.