Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2011. Augusztus 03. 00:01, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Fél év szabadláb után fogták el a férfit

Fél év szabadláb után fogták el a férfit

Előzetes letartóztatás mellett folyik a büntetőeljárás annak a harminchárom éves dombóvári férfinak az ügyében, akit július 28-án vettek őrizetbe a dombóvári nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű férfi kisebb értékű lopásokat, több rendbeli okirattal visszaélést, valamint egy kifosztást is elkövetett a szabadulását követő hat hónap alatt. A bűncselekmények elkövetéséhez segítségként alig 17 éves barátnőjét is felhasználta, akinek a feladata az volt, hogy a sértettek figyelmét elterelje arra az időre, míg a kiszemelt értékeket - pénztárca, mobiltelefon, ékszer stb. - a férfi eltulajdonította.

A sértettek többsége idős kora vagy szellemi állapota miatt vált áldozattá, az elkövetők minden esetben ezt használták ki a siker érdekében. A férfi gátlástalanságát mutatja az is, hogy egy fogyatékkal élő fiatal nő füléből saját házának udvarán vette ki a fülbevalót, majd a helyi zálogházban értékesítette azt.

Mivel a férfi 18 év alatti barátnőjét bűncselekmények elkövetésére bírta rá, gyanúsítottként hallgatták ki kiskorú veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt is. Ennek a bűntettnek az elkövetésért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés jár.

A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, a vagyon elleni cselekmények pedig további éveket jelenthetnek a férfi számára.

A fiatalkorú dombóvári lányt tettestársként hallgatták ki. Ő az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!