Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 03. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője, Bódog Vilmosné

Foltvarró nap kiállítással, közös varrással, ötletcsereberével

Foltvarró nap kiállítással, közös varrással, ötletcsereberével

Első alkalommal rendezett foltvarró napot a Sásdi Foltvarró Kör, melyen Bázakerettyéről, Kaposfüredről, Kapospulából, Komlóról, Mázáról, Nagymányokról, Pécsről és Villányból érkező társaikat látták vendégül.

A közösségi házban március 31-én megrendezett eseményen a szakmai vezető Szabóné Jenőné (Ági) megnyitóbeszédéből kiderült, a szervezőmunka oroszlánrészét Bódog Vilmosné, a kört befogadó Sásdi ÁMK Városi Könyvtár és Művelődési Központ munkatársa vállalta magára. Marikáról azt is megtudtuk, hogy lelkes tagjuk, aki a foltvarrásban még nincs annyira otthon, szervezésben viszont annál inkább.

A Lakatos Judit vezényletével fellépő Sásdi Vegyeskar rövid, vidám műsorát és egy közös fotózkodást követően a közel száz regisztrált foltvarró és az érdeklődők kedvükre csemegézhettek a kínálatból. Gyorsan eltelt a délelőtt a vendéglátók kedvenc munkáinak kiállításával, tapasztalatok, szabásminták és ötletek csereberéjével, Milkovics Jenő népi iparművész tojásdekoráló bemutatójával, húsvétváró közös varrással, vagy az anyag- és kellékvásárlási lehetőséget biztosító kaposvári kereskedő standjánál.

Kis idő elteltével a házigazdák saját készítésű, ínycsiklandó szendvicseit, sütijeit és salátáit, no meg helyi borosgazdák felajánlásában finom nedűket kínáló büfé is várta a résztvevőket. Közben pedig erősen érdemes volt tombolajegyre beruházni, mivel a kora délutáni záráskor saját munkáik közül három ágytakarót, egy faliképet és számtalan szebbnél szebb apró kreatív ajándékot sorsoltak ki a szervezők.

Mint Bódog Vilmosné az infoDombóvár.hu-nak elmondta, a rendezés ötlete szeptemberben merült fel. Akkor részt vettek egy hasonló rendezvényen, Bonyhádon, ahol gyűjtöttek címanyagot a meghíváshoz, és hazatérve döntöttek úgy, megrendezik saját foltvarró napjukat. Persze az új sásdi közösségi ház átadása előtt ehhez nem lettek volna ideálisak a feltételek. Az ügy érdekében menet közben számos támogatót sikerült megnyerniük, akiknek ezúton is köszönetet mondanak.

A 2008. március 3. óta működő Sásdi Foltvarró Kör megalakításának ötlete egy 2007-es sikeres foltvarró tanfolyamon született meg. A Sásdi ÁMK Városi Könyvtár és Művelődési Központ azóta is saját klubjának tekinti a foltvarrókat. Az intézmény többszöri költözését is túlélő csoport tagjai - a kezdő kézimunkázóktól a gyakorlott foltvarrókig - kéthetente találkoznak, s az egyéni munkák mellett közös alkotásokat is készítenek. Az alakulás óta a mostani rendezvényig már három önálló kiállítást rendeztek.

A csoport jelenlegi tagjai: Baginé Plesz Zsuzsanna, Bódog Vilmosné, Herczeg Gyuláné, Hetesi Zoltánné, Kercsó Valentyina, Koszorus Alina, Kovácsné Dorogi Mária, Krémer Klára, Lázár Vendelné, Mihály Jánosné, Pappné Tóth Ágnes, Ragoncsa Józsefné, Schäffer Zsuzsanna, Szabó Istvánné, Szabó Jenőné (Ági), Szabó Jenőné (Margit), Szabó Józsefné, Szili Istvánné, Tóth Gáborné, Tóth Tiborné, Villányiné Görcs Orsolya és Weigertné Kränitz Gabriella.

A Sásdi Foltvarró Kör folyamatosan várja mindazok jelentkezését tagjai sorába, akik örömet okozó alkotómunkára vágynak, és egy új technika elsajátítására vállalkoznak a színek és a foltok birodalmában.

Szöveg: Cserveni Gábor, Sásd és Vidéke. Fotók: Cserveni Gábor

Képgalériánkért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.