Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Június 01. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Fórumot szervezett a Tolna Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Dombóváron

Fórumot szervezett a Tolna Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Dombóváron

A múlt héten két alkalommal is fórumot szervezett a Tolna Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Dombóváron.

Kedden a beszámolókkal kapcsolatban tartottak tájékoztatást, csütörtök délután a pályázatokról konzultáltak a meghívott egyesületek a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság, Civil és Társadalmi Konzultáció Főosztálya munkatársaival.

Dr. Kecskés Péter főosztályvezető elmondta, hogy 2014 óta több mint háromszorosára nőtt a kormány által biztosított, a civil szervezetek számára elérhető teljes forrás és a pályázatok beadására alkalmas felület, valamint maga a pályázati adminisztráció is sok tekintetben egyszerűbb lett. Idén első ízben nyitották meg öt kategóriában a Városi Civil Alap lehetőségét. Szóba került a fórumon a szervezetek fiatalításának fontossága és az egyesületek vezetőinek felelősségteljes gondolkodása a működés finanszírozásával kapcsolatban.
Dr. Kecskés Péter hangsúlyozta, hogy az állami források mellett érdemes helyi támogatókban is gondolkodni és az SZJA 1%-ának lehetőségét is kellő módon propagálni.

Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy a civil szervezetek számíthatnak az önkormányzat segítségére, és a polgármesteri csoportot kereshetik pályázatírási problémáikkal kapcsolatban. Horváth Mária a Tolna Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai vezetője is felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen kérdés esetén állnak rendelkezésre, keressék telefonon az irodát.

A vendégeknek két, a közelmúltban civil összefogással megvalósult eredményt mutattak be a dombóvári civil vezetők. Először az októberben átadott Összetartozás terére, majd a Lampert Gábor Edzőterembe invitálták a fórum résztvevőit.

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.