Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Január 04. 08:20, szerda | Belföld
Forrás: mti

Gumicsővel szívta le mások kocsijából az üzemanyagot a 60 éves férfi a fővárosban

Gumicsővel szívta le mások kocsijából az üzemanyagot a 60 éves férfi a fővárosban

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 60 éves férfi ellen, aki 2020 tavaszán-nyarán két gépkocsiból is gumicső segítségével lopott üzemanyagot, illetve egy harmadik esetben megzavarták cselekménye közben. A kerületi ügyészség a férfi börtönbüntetésre ítélését indítványozta.

A vádirat szerint a férfi 2020 áprilisában és júniusában, az éjszakai órákban gumicsővel és kannával Zugló utcáin két kocsiból üzemanyagot szívott le és lopott el. Harmadik cselekményének elkövetése közben a férfit megzavarták, és menekülés közben elfogták.

Az elkövető továbbá 2020 tavaszán egy fóti áruházban szeszesitalt, mobiltelefont és kézfertőtlenítőt lopott, oly módon, hogy azokat a ruházatába rejtette, a biztonsági szolgálat azonban feltartóztatta.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit – büntetett előélete miatt, mint különös visszaesőt – 3 rendbeli, részben üzletszerűen, részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével és 1 rendbeli lopás vétségének kísérletével vádolja a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A felvételen az látható, ahogy a vádlott az egyik gépkocsit kiválasztja, és – takarásban – üzemanyagot szív le belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről