Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 16. 17:40, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Halottjai vannak a washingtoni haditengerészeti parancsnokságon kitört lövöldözésnek

Halottjai vannak a washingtoni haditengerészeti parancsnokságon kitört lövöldözésnek

Tizenkét ember megsebesült az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA) hétfőn kitört lövöldözésben, közülük négyen belehaltak sérüléseikbe - közölte az NBC hírtelevízió.

A támadó, akit a híradások szerint "feltartóztattak", de még nem tettek ártalmatlanná, egy sötét ruhát viselő, kopasz, afroamerikai férfi. A The Washington Post szerint a fegyveres elbarikádozta magát az amerikai haditengerészeti parancsnokság (Navy Yard) 197-es épületében, amelyben háromezer ember dolgozik.
A sebesültek közül legkevesebb kettő rendőr.
A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel rendelkező személyek juthatnak be. Az incidensről a belbiztonsági minisztérium vezetői tájékoztatták Barack Obama amerikai elnököt.
A Navy Yard környékét a hatóságok lezárták. Hét környékbeli washingtoni iskolából evakuálták a tanulókat. A Potomac túlpartján lévő, viszonylag közeli Ronald Reagan repülőtéren az incidens miatt felfüggesztették a gépek fel- és leszállását.
Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).