Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2021. Június 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Hatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Tenisz Egyesület a Lacka Kupát

Hatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Tenisz Egyesület a Lacka Kupát

A Szuhay Sportcentrumban Kovács László gimnáziumi testnevelőtanár emlékére megrendezett torna első napján a páros, vasárnap az egyéni küzdelmekre került sor.

A páros versenyben a nevezett versenyzők közül sorsolással döntötték el, hogy kik alkotnak egy csapatot, majd két pályán küzdött meg egymással a nyolc csapat két csoportban. Végül a legjobbnak a Sándor Tibor – Zircher György páros bizonyult, a második helyen dr. Nagy Miklós – Somogyi Máté páros, harmadik helyen Szűcs József és Modric Deni, valamint a negyedik helyen Somogyi Zoltán és dr. Kovács György végeztek. Vasárnap nyolc nevezővel rendezték meg az egyéni küzdelmeket. Dr. Józan Dániel nyerte a versenyt Dr. Horváth Sándor, Kovács György és Sándor Tibor előtt.
Kovács László Dombóváron született, életét végig kísérte a sport, a sport szeretete. Már gimnazistaként több sportágban is jeleskedett, birkózott, de nagyon tehetséges volt a tornában, az atlétikában és a labdarúgásban is. Egy kis kitérő után, több mint nyolcszoros túljelentkezés ellenére felvették a Testnevelési Főiskolára. Pályafutásának meghatározó részét a dombóvári gimnáziumban töltötte. Tanítványaival országos versenyeken szép eredményeket ért el labdarúgásban, kosárlabdában, atlétikában. Később teljesedett ki élete a tenisz sportággal. Egyesületet alapított, versenyeket szervezett, oktatott és önmaga is szívesen teniszezett. Magával ragadó egyénisége, hallatlan sportszeretete, felkészültsége a diákjaira is átragadt. Nem véletlen, hogy testnevelő tanárok tucatjait indította el a pályájukon. Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénnyel tüntették ki 2007-ben.

Címkék: tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.