Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Szeptember 16. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es úton.

Műszaki mentések:
Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es út hetedik kilométerszelvényénél. Az autóban egy fő utazott, aki önerőből hagyta el a járművét. A műszaki mentéshez a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét riasztották. A beavatkozásban részt vevő rajok áramtalanították a gépkocsit. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben. A balesetezett személyautót a kiérkezett autómentő szállította el.

Délután egy munkagép középnyomású gázvezetéket vágott át Dombóváron. A helyszínre a rendőrség, a gázszolgáltató és az áramszolgáltató szakemberi mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik folyamatosan gázkoncentráció méréseket végzek. Az érintett utcát lezárták és lakosságvédelmi intézkedés keretében tájékoztatták a lakosságot. A gázszolgáltató szakemberei a sérült részt kiszakaszolták, majd csőszorítóval elszorították.

A reggeli órákban egy járműforgalmat veszélyeztető, nagy méretű leszakadt faághoz riasztották a tűzoltókat Tolna Mözsön, a Szent István utcába. A műszaki mentéshez érkezett tolnai önkormányzati tűzoltó egységek egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Tűzesetek:
Reggel a Baranya megyei Szalatnakra segítségnyújtásra riasztották a bonyhádi hivatásos tűzoltókat, ahol egy 100 négyzetméteres lángokban álló istálló oltásánál avatkoztak be a tűzoltó rajok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.