Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Július 27. 12:32, szerda | Helyi

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Innovatív eszközökkel segíti a K&H a gyermekek kíméletes gyógyítását

Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően. A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is található, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető.

Tolna megyében az elmúlt 13 év alatt 6, gyermekek gyógyításával foglalkozó osztály és mentőállomás kapott közel 5 millió forint értékben új orvosi műszereket. Idén a K&H gyógyvarázs jóvoltából a Dombóvári Szent Lukács Kórház 187 200 forintot fordíthat eszközbeszerzésre.
"A Dombóvári Szent Lukács Kórház Gyermekosztálya 15 ágyával országunk legkisebb gyermekosztályai közé tartozik, de a három megye határán levő kórház a környező megyei kórházak árnyékában a kompetenciájának határán belül biztosítani tudja a térség gyermekeinek egészségügyi ellátását. Fontosnak tarjuk az ilyen „végvárak” megerősítését is új műszerekkel és lelkes dolgozói csapattal. Az amortizálódó műszerparkunk frissítése a gyógyulni érkező betegeinket szolgálja, de egyben új erőt és reményt ad betegeinknek és dolgozóinknak egyaránt. A K&H gyógyvarázs számunkra alapvetően fontos műszerek beszerzésében támogatja kórházunk gyermekosztályát” - mondta el dr. Szabó Tamás osztályvezető főorvos, Dombóvári Szent Lukács Kórház, Csecsemő- és gyermekosztály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.