Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 25. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ismét melegszik az idő

Ismét melegszik az idő

Hajnalonként még mínuszokra is számítani kell a héten, de erősödik a nappali felmelegedés: jövő vasárnap néhol akár 20 fok is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a ködfoltok megszűnése után országszerte derült, napos, száraz idő várható. Sopron környékén megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos északkeleti völgyekben hidegebb, a belvárosokban, a vízpartokon és Sopron térségében enyhébb idő is lehet. Napközben 11-16 fokig melegszik fel a levegő.

Keddre virradóra nagyobb eséllyel az Alföldön és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződik köd. Ennek feloszlása után általában többórás napsütés várható. A nap második felében a Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A hőmérséklet hajnalban mínusz 5 és plusz 4 fok között valószínű, fagyra az Észak-Dunántúlon a legkisebb az esély. Délután 11-16 fok lesz.

Szerdán reggelre a kevésbé felhős tájakon köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A minimumok mínusz 4 és plusz 6, a maximumok 12 és 16 fok között alakulhatnak.

Csütörtökre és péntekre virradóra is köd képződik, feloszlása után napos, száraz idő várható. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű. Pénteken a minimumok mínusz 3 és plusz 6, a maximumok 13 és 18 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is többfelé várható köd, de annak feloszlása után napos, száraz idő várható. A szél viszont élénk, néhol erős lehet. Szombaton hajnalban mínusz 2 és plusz 7, napközben 13 és 18 fok közötti értékek várhatók. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8 fok között, délután 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.