Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2012. Március 07. 07:11, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Új-Zéland adósbesorolása is megbillenhet

Új-Zéland adósbesorolása is megbillenhet

Az új-zélandi dollár gyengült arra a hírre, hogy John Key miniszterelnök bejelentette: a gyenge világgazdasági növekedés révén csökkennek a költségvetési bevételek.

Még ha a kormány folytatja is a kiadáscsökkentéseket, ill. az állami tulajdonban lévő energiaszolgáltató vállalatok 49 százalékának privatizálását, akkor is a 2015-re becsült költségvetési többlet harmada lehet csak a korábban becsültnek.

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet jelezte tegnap, hogy a szigetország adóspozíciója és ezzel párhuzamosan az adóskockázati besorolása is romlik, ha nem sikerül megakadályozni a fiskális egyensúly felbomlását – írják a Quaestor elemzői. Az S&P közölte azt is, hogy a magánszektor eladósodottsága egyre magasabb, s amennyiben a külföldi befektetők nagyobb tőkekivonást eszközölnek, a bankszektorban jelentősen megnő a finanszírozási szükséglet, ami a hozamok emelkedését okozhatja és csökkenti a potenciális gazdasági növekedés szintjét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 07:53, péntek | Külföld

Az ukrán elnök elfogadta, hogy országa NATO-tagsága nem jön létre, amíg annak területén háború zajlik

Az ukrán elnök megértését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna addig nem lesz tagja a NATO-nak, amíg területén háború zajlik.

2024. Július 12. 07:53, péntek | Külföld

Joe Biden kitart amellett, hogy indul az elnökválasztáson

Joe Biden továbbra is kitart az elnökjelöltség mellett. A politikus erről sajtótájékoztatón beszélt Washingtonban csütörtökön a NATO-csúcstalálkozó lezárását követően.

2024. Július 11. 07:50, csütörtök | Külföld

Stoltenberg: Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan

Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban jelentette ki a címben szereplő mondatot.

2024. Július 09. 08:09, kedd | Külföld

A Kreml nagyra értékeli Orbán Viktor békéért tett erőfeszítéseit

Nem üzent Joseph Biden amerikai elnöknek és a NATO-csúcs többi résztvevőjének Vlagyimir Putyin orosz elnök Orbán Viktor magyar miniszterelnökön keresztül