Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 31. 15:21, kedd | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Újabb akció a biztonságos szórakozás érdekében

Újabb akció a biztonságos szórakozás érdekében

Másodszor tartottak fokozott ellenőrzést a rendőrök július hónapban Dombóváron.

Az elmúlt hétvégén ( 27-ről 28-ra virradó éjszaka ) a társszervekkel közösen összesen 7 helyi szórakozóhely biztonságát, valamint az üzemeltetéssel kapcsolatos szabályok betartását, a működési feltételek meglétét ellenőrizték.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, valamint a Tolna Megyei Katasztrófavédelem Dombóvári Kirendeltségének munkatársai több helyen találtak szabálytalanságot, pl. tűzvédelmi szabályok megsértését , az egységet ellátó fűtési rendszer időszakos vizsgálatának hiányát, illetve az elektromos berendezések időszakos tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatának hiányát tapasztalták.

A nyári időszakban problémát jelent a szórakozóhelyek közvetlen lakókörnyezetében a hangos zene, vagy a kerthelyiségben tartózkodó vendégek hangoskodása.
A fokozott ellenőrzés ideje alatt 28 bejelentés miatt intézkedtek a rendőrök csendháborítás miatt, jellemzően a szórakozóhelyeken.

A fenti ellenőrzéssel párhuzamosan közlekedésbiztonsági akciót is tartottak a szórakozóhelyek környékén, melynek eredményeként 1 ittas járművezetővel szemben intézkedtek , 1 személyt garázdaság elkövetésének gyanúja miatt előállítottak , 2 szabálysértési feljelentést tettek, valamint egy vezetői engedélyt vettek el.

A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően (a két akcióban összesen 18 rendőr) sokan döntöttek a biztonságos közlekedés mellett, és inkább taxival indultak el haza éjszaka, járművüket a szórakozóhely parkolójában hagyták.

A nyár folyamán további ellenőrzésekre lehet számítani nem csak Dombóváron, hanem az illetékességi területen található vendéglátó egységeknél is.


Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.