Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 07. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Játékok, dalok és táncok a hangulatos nemzetiségi esten

Játékok, dalok és táncok a hangulatos nemzetiségi esten

Német nemzetiségi estet rendezett a Sásdi Német Kisebbségi Önkormányzat. A május 4-i műsorban óvodásoknak, iskolásoknak, a Deutsch Klub énekkarának és a bikali tánccsoportnak szólt a taps.

Galambosné Wágner Éva kisebbségi önkormányzati vezető köszöntőjét követően elsőként az óvodások műsorát láthatta a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának aulájában összegyűlt népes közönség. Az ovisok táncokat, játékokat mutattak be, melyekre Rillné Bukovics Valéria és Böröcz Anita óvónők tanították be őket.

Majd az iskola elsősei következtek a Benke Tamás vezetésével begyakorolt dalokkal és mondókákkal. A Godóné Hermann Eszter szárnyai alatt készülő másodikosok Spannenlanger Hansel, Florischitta, Siebenschritte és Schustertanz címmel adtak elő népi táncokat. Galambosné Wágner Éva készítette fel a harmadikosokat, akik megmutatták, milyen dalokat, táncokat és játékokat tanultak a tanév során. A néhány másodikos és elsős tanulóval kiegészülő negyedikesek szép német dalokkal jelentkeztek Reith Ágota és Lakatos Judit felkészítésében, utóbbi vezényletével.

Utolsó előtti műsorszámként a Sásdi Deutsch Klub adott elő német népdalokat Pintér Gábor vezetésével és Schelhammer Tibor tangóharmonika-kíséretével. A nemzetiségi estet a nemrég alakult bikali tánccsoport zárta, akik fergeteges műsorukkal akkora sikert arattak, hogy nem úszhatták meg a visszatapsolást.

Németül és magyarul elhangzó összekötő szöveggel Kenéz Mercédesz és Balogh Fanni nyolcadikos diákok köszöntek be több alkalommal is a műsor során.

Szöveg és fotók: Cserveni Gábor. További képeket nézegethet, ha a lenti felvételre kattint.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.