Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.

A táblabíróság a honlapján azt írta, megváltoztatták a Fővárosi Törvényszék tavaly júliusi elsőfokú ítéletét, és az életfogytig tartó szabadságvesztés helyett 20 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint a férfi 2017 őszén, miután megtudta, hogy a nő a megtakarított pénzét a lakásában tartja, elhatározta, hogy akár erőszakos úton is megszerzi tőle. A nővel találkozót beszélt meg, ezt megelőzően mobiltelefonján a "bódító szer, bódító szerek" kifejezésekre keresett rá.

Az esti órákban, a férfi a nőt a lakásban bántalmazta, aminek következtében a nő meghalt. Szembesülve tettével, a férfi elhatározta, hogy azt a látszatot fogja kelteni, hogy a nő elutazott.

Személyi okmányait magához vette, a szekrényből kivette a sértett néhány ruhadarabját, és azokat a nő bőröndjébe tette, majd lakáskulcsát is magához vette. A nő dolgait a használatában lévő bérelt autóba tette; a lakóház mélygarázsában a férfi a holttestet előbb a garázsban parkoló gépkocsi hátsó ülésére helyezte, majd összekötözte és a csomagtartóba tette. Ezután felvett egy utast, és Siófokra ment. Utasa kiszállása után bérelt lakására hajtott, az elhozott bőröndöket felvitte, a holttestet pedig a csomagtartóban hagyta.

Másnap reggel a vádlott Szalkszetmártonra a régi kompátkelőhöz hajtott és a holttestet a Dunába dobta. A délutáni órákban rövid időre visszatért a sértett lakására, másnap pedig a nő ingóságait ismeretlen helyszínen eldobta.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve hatályon kívül helyezésért fellebbezett - emlékeztet közleményében az ítélőtábla.

A Fővárosi Ítélőtábla, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállást némileg kiegészítve, helyesbítve szintén azt állapította meg, hogy a nő 2017. november 20-án az esti órákban meghalt, halálát pedig B. László okozta.

Az ítélőtábla szerint a bizonyítékokból kétséget kizáróan az következik, hogy a nőt a vádlott ölte meg, és a törvényszék helyesen minősítette a cselekményt nyereségvágyból elkövetett emberölésnek.

A táblabíróság azonban túlzottan súlyosnak találta az életfogytig tartó szabadságvesztést, és elsősorban a vádlott büntetlen előéletére tekintettel a kiszabható legmagasabb határozott tartamú fegyházbüntetésre ítélte a férfit.

Az ítélet jogerős - olvasható a Fővárosi Ítélőtábla közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.