Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2024. Február 12. 09:49, hétfő | Helyi

Klímanócska projekt indult a Dombóvári Szivárvány Óvodában

Klímanócska projekt indult a Dombóvári Szivárvány Óvodában

A Klímanócska projekt nyitórendezvénye január hónapban volt a Dombóvári Szivárvány Óvodában. A program célja a klímatudatos környezeti nevelés átadása gyermekek és pedagógusok számára játékos keretek között.

Megálmodója Bozókiné Szabó Ildikó mesterpedagógus. A programmal szeretnék elérni, hogy a gyermekek sajátítsák el a klímatudatos, élhető jövőkép kialakításához szükséges ismereteket, a kritikai gondolkodást a globális szemléletet, a pedagógusok pedig szakmailag felkészülten vághassanak bele az oktatási projektbe.

A program több megye egy-egy Zöld Bázis intézményében valósul meg. Tolna Vármegyében egyedülállóan a Dombóvári Szivárvány Óvodában, mint Zöld Bázisintézményben. A dombóvári óvodában kidolgozott és sok éve használt Zöld kapu környezetvédelmi program, jó gyakorlat és azonos szemléleten alapul, ezért teljes mértékben illeszkedik az óvoda környezetvédelmi szemléletéhez.

Az első alkalom egy bemutató foglalkozás volt, amit egy három napos pedagógus továbbképzés, majd pedig egy családi nap követ, melyre szeretettel várják majd a szülőket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.