Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 25. 17:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Tudósítónk, a szervezők

Lovasi és Leskovics: rendhagyó fél-Kiscsillag-tündöklés Sásdon - képgalériával

Lovasi és Leskovics: rendhagyó fél-Kiscsillag-tündöklés Sásdon - képgalériával

A Kiscsillagból Lovasi András és Leskovics Gábor tartott rendhagyó énekórát a sásdi közösségi házban. A sztorizós és zenélgetős csendesülés a „Fontos pont a Hegyhát ifjúsági életében” projekt sorozatának volt része.

Az estébe torkolló szeptember 16-án délutáni alkalom Harmathné Kisvári Zsuzsannának, a projekt szakmai főnökének köszöntőjével startolt. A két zenészvendég - a meghívást eredetileg Lovasi kapta, de azért magával hozta Leskovicsot - először mesélgetett egy kicsit arról, milyenek is voltak az ő idejükben az ének-zeneórák. Játszottak is Kiscsillag-dalokat. Lovasiról meg közben kiderült, hogy mindkét lánya zenél valamilyen hangszeren.

- Veletek mi a helyzet? Ti játszotok valamin? - kapta meg a kérdést valahogyan így a fiatal közönség, egyszersmind úgymond az alkalmi vendégduó vesztére. Ugyanis kicsordogált hozzájuk a sásdi Héz zenekar teljes felállásban, akik így együtt játszhattak a profikkal.

A csapatot eztán rávette Lovasi, hogy mondjanak kezdősorokat nótákhoz. A mögöttes szándék a közös dalszerzés magaslataira eljutás volt. A megszülető hat elsőhöz második sorok zárkóztak fel. A Kiscsillag-képviselet ezeket együtt különböző, hozzájuk passzolónak érzett stílusokban - alter, rock and roll, punk, pop, trash metal, blues és techno - vezette elő.

A jelenlévők közösen úgy határoztak, az alter sztájlban felvázolt dalt dolgozzák ki a végletekig. A publikum és a profik összjátékában, egymás után napvilágot látó strófákat hangszerelve és felénekelve megszólaltató zenészek végül a legnehezebb feladatnak tűnő refréncsináláson is túlestek.

A dal - korántsem elcsépelten - a szerelemről szólt, valahogyan így: Szorít a lámpafény, agyonnyomott a hajnal / Lassan kiderül az ég, szembenézek a fallal / Ott fekszem melletted kibontott hajjal / Takarj el ezüsttel, arannyal / Nézem az arcodat, elolvadt a jégkrém / Lassan csöpög le a hűtőszekrény szélén / Az élet habostorta – mondják a tévén / Na jó, majd meglátjuk a végén / Szerelem, szerelem – ez lenne a téma / Hívd ki a mentőket néha-néha.

A fél-Kiscsillag a saját dalaikkal és a Leskovics által performált gitáros színpadi koncert-testgyakorlatokkal vezetett le, aztán közösfotózkodott, dedikált és már robogott is vissza Pécsre. A stúdióból szakadtak ki ugyanis a sásdi rendhagyó kedvéért - nagy erőkkel dolgoznak a jövő hónapra esedékes albumukon. Ennyi.

Vagy mégsem? Ahogy napokkal később, egy kies zeneiskolai folyosón Harmathné Kisvári Zsuzsanna hozzátette: a februárig tartó „Fontos pontos” projekt utolsó szokatlan énekóráját a Heaven Street Sevenből Szűcs Krisztián tartja októberben. Most már tényleg ennyi.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!