Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 05. 06:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Megőrizte első helyét és hazai veretlenségét a Paks

Megőrizte első helyét és hazai veretlenségét a Paks

Az őszi bajnok Paks egygólos győzelmet aratott a vendég Puskás Akadémia felett a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén, így ismét az élre ugrott a tabellán.

A Tolna vármegyei csapat ezzel továbbra is őrzi hazai veretlenségét, idénybeli kilencedik otthoni meccsén egy döntetlen mellett a nyolcadik sikerét aratta.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Paksi FC-Puskás Akadémia 2-1 (1-0)
---------------------------------- Paks, 2001 néző, v.: Berke
gólszerzők: Windecker (40.), Lenzsér (56.), illetve Komáromi (51.)
sárga lap: Hahn (20.), Balogh B. (35.), Kovács K. (62.), illetve Golla (55.)

Paksi FC:
---------
Szappanos - Vas G. (Szélpál, 92.), Lenzsér, Kinyik - Windecker, Papp K., Balogh B., Haraszti (Tóth B., 77.), Osváth - Könyves (Böde, 55.), Hahn (Kovács K., 55.)

Puskás Akadémia FC:
-------------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewil (Slagveer, 87.) - Favorov, Corbu - Komáromi (Bévárdi, 70.), Plsek (Nissilä, 77.), Nagy Zs. - Puljic (Gruber, 77.)

Az első félidő első fele leginkább mezőnyjátékot hozott, ebben is sok volt az egyszerű megoldás, szabálytalanság és játékmegszakítás. Az egyetlen helyzet a Paks előtt adódott, de Könyves lövése után Ormonde-Ottewil a gólvonalról kivágta a labdát. A játékrész derekától aztán kissé megélénkült a mérkőzés, az egyik oldalon előbb Papp, majd ismét Könyves került nagy helyzetbe, a másik kapu előtt pedig Golla fejesét védte bravúrral Szappanos. Az első gól aztán egy szöglet után született meg, Windecker közelről fejelt, az első NB I-es mérkőzésén védő, 18 éves Pécsi Ármin pedig tehetetlen volt. A fiatal hálóőr pár perccel később ugyanakkor Hahn fejesénél nagyot védett, ezzel megóvta csapatát az újabb találattól.

A szünet után az elalvó paksi védelem asszisztálása mellett gyorsan egyenlített a vendégcsapat, majd mindkét csatárát lecserélte Bognár György, a hazaiak vezetőedzője. A felcsútiak nem örülhettek sokáig, ugyanis a cserék után egy szabadrúgást követően Lenzsér is betalált, így szinte azonnal visszaállt az egygólos különbség. A folytatásban ismét mezőnyjáték és kemény, már-már durva belépők jellemezték a meccset. A hajrához közeledve a Puskás Akadémia próbált egyenlíteni, a végén beszorította ellenfelét, de a kísérletei nem jártak sikerrel, a Paks őrizte előnyét és végül megszerezte mind a három pontot.

Címkék: nb1, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.