Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Május 16. 10:31, kedd | Helyi

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz a Selénia Rallyn

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz a Selénia Rallyn

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz május 13-án a XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally közúti országos megmérettetés keretében Dombóváron, Gunarasban.

Tolna és Baranya vármegyék történelmi, természeti és kulturális kincseivel ismerkedtek a résztvevők, miközben 150 km-t tettek meg Sásdot, Mánfát, Máré várát, Abaligetet, Orfűt, Szászvárt, Bikalt, Alsómocsoládot érintve.

Pintér Szilárd polgármester és a képviselő testület tagjai is részt vettek a megnyitón Takács Ákossal, az ALFA ROMEO CLUB Magyarország Egyesület elnökével, valamint Tiegelmann Péterrel, a Hotel Európa ügyvezetőjével együtt.

Pintér Szilárd polgármester elmondta, nagy örömmel csatlakozott Dombóvár a programhoz, óriási megtiszteltetés, hogy az esemény házigazdái lehetnek.

„Büszkeséggel tölt el, hogy idén több regionális és országos esemény helyszíne lehet városunk. Mindezek mellett három 50 éves évfordulót ünnepel Dombóvár. A Gunarasi városrész ötven évvel ezelőtt épült, melyre egész rendezvénysorozattal készülünk, ennek első állomása, hivatalos megnyitója a mai verseny, találkozó.

Idén, május 20-án a Kossuth-szoborcsoport Szigeterdőben történő felállításának és a városrész kerek évfordulójának megünneplésére készülnek. Retro hétvége, Rock Majális várja az érdeklődőket. A nyári programok zárásaként pedig a dombóvári úszóegyesület megalakulásának szintén 50 éves évfordulójáról emlékezünk meg” - tette hozzá.

Minden elindult versenyző teljesítette a távot és a feladatokat. Az eredményhirdetésen már Kerényi Zsolt alpolgármester adta át Dombóvár ajándékait számos különdíj mellett.

2023-ban a verseny dobogósai:
🏆1. Sarkadi Tamás és csapata 76-os rajtszámmal
🏆2. Papp Imre Roland és csapata 22 rajtszámmal
🏆3. Gönci Csaba és csapata 40-es rajtszámmal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.