Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 29. 17:38, hétfő | Helyi
Forrás: Közösségi Ház Kaposszekcső/Nagyné Tóth Erzsébet

Író-olvasó találkozót szerveztek Kaposszekcsőn

Író-olvasó találkozót szerveztek Kaposszekcsőn

Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzata író-olvasó találkozót rendezett a Közösségi Házban 2012. október 28-án, melynek vendége Dr. Dr. Professzor Oppermann Henrik, Kaposszekcső szülötte volt.

Dr. Dr. Professzor Oppermann Henrik 1934-ben született Kaposszekcsőn és 1948-ban el kellett hagynia otthonát - kitelepítették Bauzenba. Először tejüzemi gyakornok volt, majd Lipcsében járt egyetemre, ahol a kémiai és fizikai tudományok doktora lett. A drezdai Atomkutató Intézet vezetője volt nyugdíjazásáig (2000.). Kiemelkedő szerepe volt az NDK űrkutatási programjában.

Munkája mellett írással is foglalkozott. Történetei a Neue Zeitung-ban és a Neue Post-ban jelentek meg, majd 2007-ben első kötete is napvilágot látott, mely kaposszekcsői életképeket mutatott be. Azóta több írása, verseskötete jelent meg.
A örömet jelentett számára a nagyszámú közönség, ahol ismerős arcokat fedezett fel. A találkozó után kötetlen beszélgetés formájában felidézték a múlt emlékeit.
Büszkék vagyunk arra, hogy falunk szülötte ilyen nagy és sikeres életutat járt be, művein keresztül világszerte ismertté vált Kaposszekcső.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.