Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Április 27. 15:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Szivárvány Óvoda

Szakmai nap a Szivárvány Óvodában

Szakmai nap a Szivárvány Óvodában

A Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde székhelyén, a Szivárvány Óvodában 2017. április 12-én a Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ felkérésére szakmai napot szerveztek.

A bázisóvoda rendezvényén Somogy és Tolna megye óvodáiból, 31 óvodapedagógus vett részt.

A programon az óvoda pedagógusai megismertették a résztvevőkkel kommunikációs nevelésük jó gyakorlatát. A kommunikáció, a beszéd fejlődésének intenzív szakasza az óvodás kor, ezért kiemelkedően fontos feladata az óvodáknak a gyerekek fejlődésének hatékony támogatása.
A Szivárvány Óvodában 15 éve kezdték alkalmazni a drámapedagógiát, a drámajátékokat. A tapasztalataik szerint, a játékok rendszeres beépítése az óvodai foglalkozásokba eredményesen segíti a gyerekek beszédkészségének, önismeretének, együttműködésének, problémamegoldó képességének fejlődését. Az óvoda nevelési gyakorlatát, a Lovas Mihályné óvodapedagógus, drámapedagógus által vezetett foglalkozás bemutatásával ismerhették meg a résztvevők. Nagy érdeklődéssel fogadták az óvodapedagógusok, Lovas Mihályné és Tarr Ágnes, Varázstükör című kiadványát, ami 250 játékot tartalmaz, valamint bemutatja az óvodai alkalmazási lehetőségeket is.
A beszédfejlesztés sokféle, változatos módszerét mutatta be Kéri Bernadett óvodapedagógus, gyógypedagógus.
A nyugalom, a csend átélését segítő relaxációs módszerek alkalmazási lehetőségeit, a Pető Mária óvodapedagógus, tanító által vezetett játékos gyakorlatok során ismerhették meg.
A szakmai nap végén, az óvodapedagógusok is lelkesen játszottak, saját élményen keresztül szereztek tapasztalatot a drámajátékok alkalmazásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.