Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 29. 20:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Tiszteletbeli elnök és harcművész mesélt a klubban

Tiszteletbeli elnök és harcművész mesélt a klubban

Az olimpia nyitónapján, július 27-én tartotta meg harmadik beszélgetős műsorát a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a múzeum olimpiai klubja.

Harmadszor rendeztek élménybeszámolóval kísért találkozót a sportbarátok számára Dombóváron, ezúttal néhány órával az olimpiai láng fellobbanása előtt. A dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény olimpiai klubjának két vendége ezúttal Harangozó László, a DVMSE örökös tiszteletbeli elnöke, a város díszpolgára, valamint Vincze Zoltán világbajnok, a Vincze Ju-Jutsu harcművészeti sportegyesület vezetője voltak.

A beszélgetés első felében a nagy múlttal rendelkező dombóvári kosárlabdáról esett szó. Harangozó László felidézte a tradicionális helyi sportág történelmét és eddig elért legszebb eredményeit. A nyári ötkarikás játékokkal kapcsolatban megemlítette, hogy annak idején egy olimpiai bajnok kollégája is volt, mégpedig az 1952-ben Helsinkiben rendezett olimpián kalapácsvető versenyszámban aranyérmet nyert Csermák József személyében. A híres olimpikon Tapolcán, míg Harangozó László Dombóváron dolgozott a MÁV-nál.

A találkozó második felében Vincze Zoltán, a ju-jutsu sportág világbajnoka és edzője elmesélte, hogy ökölvívóként kezdte sportpályafutását, majd a japán harcművészetre váltott. Az ökölvívást Lampert Gábor edzőtől sajátította el, akinek tanítása jó alapul szolgált a későbbiekben. Az olimpiai sportok közül egy korábbi bajnokot, az 1980-ban Moszkvában rendezett olimpia egyik híres magyar birkózó bajnokát, Növényi Norbertet személyesen ismeri. Érdekességként azt is elmondta, hogy a grappling nevű harcművészeti sportág a 2016-os nyári olimpiai játékokon már szerepelhet a tervek szerint. Reméli, hogy egyszer eljuthat majd Japánba, az általa űzött küzdősport őshazájába. Edzőként pedig örülne, ha a kezei közül olimpiai bajnok kerülne ki - ez minden mester célja.

Legközelebb augusztus 3-án, pénteken 17 órakor Zircher Kitti válogatott atléta és Dr. Lehoczky Béla középiskolai tanár, egykori vízilabdázó előadására várja szeretettel látogatóit a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény.

Szöveg: Berki Zsolt, fotó: Kriston Vízi József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.