Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 18. 10:31, hétfő | Helyi

Tolna vármegyei katasztrófavédők részesültek elismerésben

Tolna vármegyei katasztrófavédők részesültek elismerésben

A katasztrófavédelem 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő ünnepségen a legkiválóbbak munkáját is elismerték.

Délelőtt a Belügyminisztériumban vettek át elismerést az arra érdemesek, délután a főigazgatóságon tartottak állománygyűlést. Ahogy a katasztrófavédelem székházában megtartott ünnepségen elhangzott, százhetvenhat év választ el bennünket 1848 hőseitől, de a tőlük példaként örökölt szabadság, bátorság, hazaszeretet eszméje, és az eszmék melletti határozott kiállás változatlan maradt.

Az ünnepi állománygyűlés szónoka Laczkó Levente tűzoltó ezredes, megbízott megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető volt. Beszélt a már említett örökségről, miután felelevenítette a korszak legjelentősebb történelmi pillanatait. A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának műsora követte. Mindezek után dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató elismeréseket adott át azoknak, akiknek elhivatott munkája túlmutatott a hétköznapi szerepvállaláson, azokat ismerte el a főigazgató, akik példaképül szolgálnak az egész állomány számára.

Nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 176. évfordulója alkalmából Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminiszterének előterjesztésére, dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy javaslatára a Magyar Bronz Érdemkereszt katonai tagozat kitüntetést adományozta Várai Tamás Zoltán tűzoltó zászlósnak, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának.
(nyitó képünkön)

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Gulyás István tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért 2024. március 15-i hatállyal soron kívül előléptette tűzoltó zászlóssá Herold Miklós tűzoltó főtörzsőrmestert, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság referensét.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Berta Ritát, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjét.

Több kolléga a Belügyminisztérium ünnepségén vette át elismerését. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke - a belügyminiszter előterjesztésére - nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából kiemelkedő tevékenysége elismeréséül a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát adományozta Müller Katalinnak, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi munkatársa ezúton fejezi ki gratulációját az elismerésben részesülteknek továbbá kíván sok erőt, jó egészséget a további életútjukhoz.

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.