Hírek
2013. Április 03. 05:00, szerda |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Valóban a hal a hosszú élet titka?
Az omega 3 zsírsavakban gazdag rendszeres halfogyasztás lehet a hosszabb élet titka - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be. A 2600 felnőtt bevonásával készült tanulmány szerint a legmagasabb omega3 zsírtartalma a lazacnak, a makrélának, a heringnek, a pisztrángnak és a tonhalnak van.
A kutatás eredménye szerint azok, akik az említett halfajtákból a legtöbbet fogyasztották, átlagosan két évvel tovább éltek, mint azok, akik a legkevesebb halat ették.
A Dr. Dariush Mozaffarian, a Harvard Egyetem epidemiológus professzorának vezetésével készült tanulmány nem biztosítja, hogy a sok halfogyasztás megnöveli a várható élettartamot, hiszen az sok egyéb tényezőtől függ, mindenesetre kapcsolatot talált a kettő között.
'A vér omega3 zsírsav szintje összefügg az alacsonyabb halálozási kockázattal, különösen a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának csökkenésével' - mondta a szakember.
Mozaffarian megállapította, hogy az omega3 zsírsav 27 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát. A szívbetegségekből bekövetkező halálozás kockázatának csökkenése pedig még ennél is magasabb, mintegy 35 százalékos volt.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód
Kormány-egészség
Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek
2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára
2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód
Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét
2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód
Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan
Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.