Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2015. Június 14. 00:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Varga Mihály: hitelezési verseny indulhat a bankok között

Varga Mihály: hitelezési verseny indulhat a bankok között

A nemzetgazdasági miniszter szerint egyfajta hitelezési verseny kezdődhet majd a bankok között a kormány bankadó-csökkentési javaslatának hatására - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati hírműsorában.

Varga Mihály egy más témában tartott budapesti rendezvény után az M1-nek nyilatkozva azt hangoztatta, a cél az, hogy a bankokat a vállalatok hitelezésére ösztönözzék.

A miniszter azt mondta, várhatóan a bankok mintegy 40 százaléka csökkentheti az adóját jövőre az új adószabály jóvoltából.

Emlékeztetett arra, hogy a jövő évi költségvetésben szereplő javaslat összesen 10 milliárd forintot hagyna azoknál a pénzintézeteknél, amelyek a 2009-es válság kitörése után hitellel segítették a magyar gazdaság erősödését.

A javaslat lényege, hogy azok a pénzintézetek, melyek a 2009. évi állapothoz képest növelték vállalati hitelállományukat, adó-visszatérítési lehetőséget kapnak. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, minél több hitelt ad egy bank, annál nagyobb arányú bankadó-csökkentésre számíthat.

Kitért arra is, hogy azoknak a bankoknak is megteremtik a lehetőséget az adó-visszatérítésre, melyek 2016-ban, 2017-ben vagy 2018-ban növelik majd a hitelállományukat, feltéve ha az magasabb lesz, mint 2009-ben.

A nemzetgazdasági miniszter június 2-án jelentette be, hogy a kormány tervei szerint azok a bankok, amelyek 2009-től, a válság kitörésétől növelték hitelnyújtásukat, az általuk fizetett bankadó 30 százalékáig adókedvezményben részesülhetnek.

Címkék: bank, gazdaság, hitel, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).