Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zsolnay-porcelán kerülhet kesztyűre, cipőre

Zsolnay-porcelán kerülhet kesztyűre, cipőre

Az ékszerek után ruházati cikkekre, spanyol cipőre és pécsi kesztyűre valamint bútorra is felkerülhet a Zsolnay-porcelán, miközben orosz és kínai piacokra is megindult a motívumokban gazdag, nagy értékű porcelán díszművek készítése - számol be a bama.hu.

Új, rendhagyó kezdeményezéssel folytatja a brandépítést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. A patinás pécsi cég - egy kicsit elszakadva a tőle eddig megszokott porcelánkészítéstől - az ékszerek után más területre is bemerészkedik termékeivel. A tervek szerint a lábbeliken is feltűnhetnek majd az általunk használt motívumok, a Zsolnay-díszítőelemek. A gyár új termékei egy új bemutatóteremben tekinthetők meg.

Hasonló együttműködés előkészítését tervezik a Pécs városát ugyancsak fémjelző pécsi kesztyűs cégekkel, de felmerült már az is, hogy egyedi készítésű bútorokról is visszaköszönhetnének a Zsolnay stílus- és márkajegyek.
Az új kezdeményezésben a cég által támasztott legfontosabb követelmény, hogy nem kommersz tömeggyártáshoz, és kizárólag minőségi termékekhez kapcsolódjon ilyen módon a Zsolnay neve.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pályázatot hirdet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával és a Kreatív Ipari Klaszterrel együttműködésben megalakuló Zsolnay Céh tagságára. Az egyedülálló kezdeményezés keretében ugyanis a helyi kisvállalkozásokkal is együttműködhet a jövőben az egyik legpatinásabb pécsi cég.

A megalakuló Zsolnay Céh tagjai számára rendelkezésre bocsátja a Zsolnay kapcsolatrendszerét, ezáltal – többek között helyi és külföldi vásári megjelenésekkel – támogatva őket a hazai piacaik bővítésében és a nemzetközi színtérre lépésben.

A Zsolnay Céh tagja lehet minden olyan kézműves vállalkozó, aki a klasszikus kézműves-tevékenységet űz, és minőségi termékével tud kapcsolódni a Zsolnay által képviselt értékhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.