Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek | Helyi

2012. Március 23. 09:00, péntek |

Orvvadászat: százmilliós károk évente

Felbecsülhetetlen eszmei értékű és több százmilliós anyagi kárt okoznak a vadorzók és orvvadászok évente az országban. A jelenségre a múlt héten Magyarlukafánál elkövetett gyilkosság irányította rá a figyelmet.

2012. Március 22. 21:10, csütörtök |

Színvonalas munkájáért állami kitüntetést kapott Varga Gábor

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki a Dombóváron élő Varga Gábor keramikus szobrászművészt. Az alkotóval helyi híreink szerkesztője beszélgetett.

2012. Március 22. 16:30, csütörtök |

Járatszámcsökkentés jöhet a Sásd-Komló vasútvonalon

Áprilistól tizenhat helyett négy járat indítását tervezi a MÁV a Sásd és Komló közötti vonalon. A menetrendváltozással a közpénzek hatékonyabb felhasználását próbálja elérni a szakminisztérium.

2012. Március 22. 14:30, csütörtök |

Tápanyag-gazdálkodás, metszés, ültetés és növényvédelem

A Dombóvári Kertbarát Egyesület havi rendszerességgel rendez összejöveteleket tagjai szőlő- és kertművelési ismereteinek gyarapítására. Legutóbb március 13-án beszélték át az aktuális kerti feladatokat.

2012. Március 22. 11:00, csütörtök |

Társasági tagozat a felnőtt múzeumpártolókért

Március 21-én megalakult a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület múzeumandragógiai tagozata. Az induláskor megválasztott elnökség tagjai között van dr. Kriston Vízi József is.

2012. Március 22. 05:30, csütörtök |

Fegyelmi: ötödével csökkentették a polgármester illetményét

Fegyelmi büntetésként egy évre húsz százalékkal csökkentette Szabó Loránd polgármester illetményét a dombóvári képviselő-testület szerdai, rendkívüli ülésén.

2012. Március 21. 11:30, szerda |

Ovinapok az Apáczai Oktatási Központ tagóvodáiban

Szeretettel várunk minden leendő óvodás gyermeket, szüleivel együtt, az Apáczai Oktatási Központ tagóvodái által szervezett OVINAPOKON.

2012. Március 21. 06:55, szerda |

Dombóvári úszók sikerei Kaposváron és Münchenben

Sikert sikerre halmozva vettek részt két versenyen az elmúlt hétvégén a Dombóvári Sportiskola Egyesületben Tancsa Norbert szárnyai alatt edző úszók. Határon innen és túl dombóvári sportteljesítményeknek szólt a taps.

2012. Március 21. 06:30, szerda |

Fényes érmek, bajnokok - sporttörténeti kiállítás készül

Sporttörténeti kiállítást tervez az idei londoni olimpiai játékok, valamint a Dombóvári Vasutas Sportegyesület megalapításának 85. évfordulója alkalmából egy helyi munkaközösség.

2012. Március 20. 21:00, kedd |

„Vezetni biztonsággal” - játék a szitukkal, második forduló

A második fordulóval folytatódik a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány „Vezetni biztonsággal” című ötfordulós vetélkedősorozata.